Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Duurzame monumentenzorg?

Leiden is een erfgoedstad. Ruim 7.000 gebouwen zijn geregistreerd als rijksmonument, gemeentelijk monument of karakteristiek pand! Deze oude gebouwen hebben vaak een laag energielabel (F of G). De gemeente Leiden wil deze panden verduurzamen zonder de historische waarden van deze gebouwen aan te tasten. Om dit te realiseren is het project Duurzame Monumentenzorg opgezet.

Binnen het project Duurzame Monumentenzorg adviseren wij bezitters van historische woningen op het gebied van duurzaamheid. Wij geven adviezen ten aanzien van woongedrag, isolatie en duurzame opwekking. Graag lopen wij samen met u door uw woning om de bouwkundige en installatietechnische staat te bepalen. Vervolgens ontvangt u van ons een maatwerkadvies met mogelijke ingrepen (zie maatwerkadvies).

Het project Duurzame Monumentenzorg past binnen de ambitieuze Duurzaamheidsagenda 2016-2020 van de gemeente Leiden. Door verschillende projecten – waaronder Duurzame Monumentenzorg – willen we de CO2-uitstoot in 2030 met 40% verminderd zien, en een energiereductie van 1,5% per jaar realiseren.

 

Voor het maken van een afspraak, of voor vragen mag u contact opnemen met Erfgoed Leiden, programma duurzaamheid. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoonnummer: 071-5165355. Dit mogen ook kleine vragen over isolatie of zonnepanelen zijn.


 

Eerder gepubliceerde artikelen:

 

 

kaart