Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Inspiratie en links

Voordat u een duurzaamheidsadvies ontvangt of een uitvoerder in de hand neemt, kan u inspiratie opdoen op verschillende websites. Hieronder vindt u een aantal:

 

De Groene Menukaart is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), acht gemeentes en de stichting Groene Grachten. De Groene Menukaart geeft een aantal opties ten aanzien van isoleren, duurzame opwekking en energiezuinig leven. Wanneer u de pagina van Leiden bekijkt ziet u Leidse voorbeelden, regelgeving en subsidiemogelijkheden. Vragen of opmerkingen kan u versturen via het contactformulier. Deze berichten komen direct bij onze afdeling Duurzame Monumentenzorg binnen.

Klik op de afbeelding om naar de website te gaan.

Groen2

 

De Toolkit Duurzaam Erfgoed is opgesteld in opdracht van de provincie Gelderland. De toolkit geeft een idee van welke duurzame maatregelen mogelijk zijn in monumenten of in beschermd stadsgezicht.

Klik hier om naar de toolkit te gaan.

 

Het Duurzaam Bouwloket kan uw vragen beantwoorden, en u wijzen op de subsidies en al dan niet veprlichte vergunningen. De website waar de link heen verwijst is speciaal voor Leiden opgesteld.

Klik hier om naar de website te gaan.

 

U kan ook inspiratie opdoen door onze brochure  te lezen. Hierin leggen wij u uit waar u allemaal rekening mee moet houden als u uw historische woning energiezuiniger wilt maken. U kan snel resultaat boeken door de 'quick-wins' toe te passen. Isoleren en/of duurzame opwekking van energie vragen om investeringen die zich na verloop van tijd terugbetalen.

Klik hier om deze brochure te openen.

 

 

 

 

kaart