Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Resultaten

In 2014 zijn wij begonnen met het schrijven van maatwerkadviezen voor eigenaren van historische woningen. Nu, drie jaar later, zijn bijna tweehonderd eigenaren geadviseerd. Maar veel belangrijker: de helft van hen heeft een of verschillende maatregelen uitgevoerd om hun huis te verduurzamen! De foto toont de ingrepen die een monumentbezitter op de Herengracht heeft genomen. Het filmpje van de Leidse Goed.Burenroute 2016 eronder laat andere resultaten te zien. Onder het filmpje vindt u een voorbeeld van een duurzaamheidsadvies zoals wij die aanbieden.

Knipsel

 Bij dit Leids monument op de Herengracht is dun dubbel glas toegepast. Op het platte dak is een groendak met daarop zonnepanelen aangebracht.

 

Goed. Burenroute 2016

In september 2016 openden vijftien Leidse eigenaren van monumenten of historische woningen hun deuren voor geïnteresseerden. Zij lieten de bezoekers zien wat zij hadden gedaan om hun historische woning groener te laten presteren. Het filmpje hieronder geeft een indruk van deze dag, en laat een aantal mooie duurzaamheidsingrepen zien.

 

Een voorbeeld duurzaamheidsadvies

Hieronder vindt u een voorbeeld van een duurzaamheidsadvies zoals wij die aanbieden. Pas op: pas geen maatregelen uit dit advies toe. Voor uw historische woning kan het andere resultaten opleveren.

Voorbeeld Duurzaamheidsadvies

kaart