Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Bibliotheek

De historische bibliotheek bevat tienduizenden publicaties. Daarnaast enkele unieke collecties die nergens anders te vinden zijn. Behalve over de geschiedenis van Leiden kunt u hier ook veel boeken en tijdschriften over regiogemeenten en regionale kranten vinden. 

Zoeken en Aanvragen

  • Tik een zoekterm in op de zoekbalk. Dat kunnen één of meerdere woorden zijn.  Vult u niets in en klikt u op Zoek, dan krijgt u alles wat er in de catalogus zit als resultaat.
  • Een *(asterisk) kunt u gebruiken om meer te vinden dan alleen resultaten met het exact ingetypte woord. Maar ook als u niet de exacte spellingwijze kent of op meerdere spellingwijzen wilt zoeken. Zoekt u bijvoorbeeld op molen, dan krijgt u alleen alle resultaten waarin dat woord exact voorkomt. Wilt u alles vinden over molens? Typ dan molen*(sterretje erachter) in en u vindt een paar honderd meer resultaten! 
  • Resultaten kunt u verfijnen (specifieker maken) door middel van zoekfilters onder de zoekbalk. Ook kunt u resultaten sorteren op relevantie, bijvoorbeeld de recentste uitgaven bovenaan.
  • Stukken kunt u aanvragen door op het onderste icoontje (met schrijfblokje) links aan de zijkant te klikken. Digitale publicaties kunnen digitaal worden doorgebladerd en niet worden aangevraagd. Boeken die op studiezaal staan zijn ook niet aan te vragen, maar zijn daar natuurlijk wel in te zien.

Publicaties worden niet uitgeleend.

Scannen

Alleen stukken van vóór 1860 kunnen gescand worden. Recenter materiaal valt onder de auteurswet en kan daarom niet als scan worden geleverd. 

kaart