Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Personen

Door de eeuwen heen zijn er op allerlei manieren persoonsgegevens verzameld. Veel van deze gegevens zijn verloren gegaan, maar ook een aanzienlijk deel is wel bewaard gebleven. Erfgoed Leiden en Omstreken (ELO) beheert een groot aantal van deze genealogische bronnen uit de omgeving. Met behulp van deze bronnen kunt u meer te weten komen over personen uit het verleden en eventueel op zoek naar informatie over uw voorouders.  Op dit moment kunt u bij ons de volgende genealogische bronnen raadplegen:

  • Registers van de Burgerlijke Stand (1811-1913 voor geboorten, 1811-1938 voor huwelijken en 1811-1963 voor overlijdens)
  • Volkstelling (1849)
  • Delen van het Bevolkingsregister (1854-1929)
  • DTB-registers (1574-1811)
  • Bonboeken (registers van huiseigenaren) (ca 1640-ca 1830)
  • Notariële protocollen (1564-1811).

De gegevens worden voortdurend aangevuld en verbeterd. Onze vrijwilligers voeren jaarlijks een kleine 100.000 records in. Dit zijn niet alleen Leidse gegevens, maar ook van de gemeenten Zoeterwoude, Leiderdorp, en Noordwijk en de voormalige gemeenten Voorhout, Sassenheim, Rijnsburg, Warmond, en De Vennip. Per 1 januari 2017 zijn hier de gegevens bijgekomen van de dorpen binnen de gemeente Kaag en Braassem en de gemeente Nieuwkoop.

U kunt bij het zoeken gebruik maken van zogenaamde wildcards. U kunt één of meer letters vervangen door gebruik te maken van een asterisk (*). De zoekopdracht 'jans*' zoekt Jans, Jansen, Janssen, Janszen, Jansma etc. Het systeem zoekt bij een zoekopdracht met de letter 'ij' of 'y' tegelijkertijd op beide varianten (niet in combinatie met '*'). De '*' mag vaker in een zoekterm staan, ook aan het begin.

Voor meer informatie over het Zoeken door Personen kunt u klikken op het ?-icoontje rechtsboven het zoekvenster.

 

Als u wilt weten welke genealogische bronnen we tot op heden ingevoerd hebben, dan kunt u de lijst hier downloaden.

Als u direct naar de registers wilt van de genealogische bronnen, dan kunt u deze hier vinden.

Aan de hand van de originele registers van de Burgerlijke Stand zijn reconstructies gemaakt van de in Leiden woonachtige gezinnen over de periode 1812-1862. U kunt zoeken in deze reconstructies via de onderstaande link.

Naar de gezinsreconstructies

 
Eerste persoon
 
Tweede persoon
 
 
 
 
 
Help
kaart