Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Personen


*Er is een oplossing voor de storing in de personendatabase, hierdoor is downloaden weer mogelijk. Na het downloaden opent een nieuwe pagina en deze kunt u opslaan gaat door te klikken op rechtermuisknop en kiezen voor 'afbeelding opslaan als*

Erfgoed Leiden en Omstreken beheert een groot aantal genealogische bronnen van Leiden en omliggende gemeenten. Met behulp van deze bronnen kunt u meer te weten komen over personen uit het verleden. Dankzij onze vrijwilligers worden er jaarlijks ongeveer 100.000 records toegevoegd aan de personendatabase.

Op zoek naar personen uit een specifieke plaats? Klik hieronder op een plaatsnaam om een overzicht te krijgen van de beschikbare bronnen. In de kolom "waar te vinden" kunt u doorklikken naar de juiste pagina.

Achttienhoven Leimuiden Oude Wetering Voorhout
Alkemade Lisse Rijnsaterwoude Vrije en Lage Boekhorst
Hillegom Nieuwe Wetering Rijnsburg Vrijhoeven
Hoogmade Nieuwkoop Rijpwetering Warmond
De Kaag Nieuwveen Roelofarendsveen Woubrugge
Kalslagen Noorden Sassenheim Zevenhoven
Katwijk Noordwijk Ter Aar Zoeterwoude
Leiden Noordwijkerhout Valkenburg
Leiderdorp Oegstgeest De Vennip  

Hoe zoeken naar een persoon in de personendatabase:
Vul de naam in, in het zoekvenster. Als u het zoekvenster leeg laat en u klikt op Zoeken, krijgt u alle resultaten terug. U kunt de filters onder uitgebreid zoeken gebruiken om alleen personen met een bepaalde rol, uit een bepaalde periode, etc. als resultaat te krijgen.
Klikken op een naam in de resultatenlijst geeft de beschikbare informatie. Door te klikken op de kolomnaam kunnen de treffers naar wens geordend worden. In de meeste gevallen kan een scan worden bekeken van het origineel, in veel gevallen opent de bedoelde scanpagina direct, soms zult u moeten bladeren naar de gezochte inschrijving.

Slim zoeken:
U kunt bij het zoeken gebruik maken van zogenaamde wildcards. U kunt één of meer letters vervangen door gebruik te maken van een asterisk (*) en/of vraagteken (?). De zoekopdracht 'jans*' zoekt Jans, Jansen, Janssen, Janszen, Jansma etc. Meer * en ? in een zoekopdracht mag, ook aan het begin. De zoekopdracht 'ba?ker' zoekt zowel Backer als Bakker, 'gra?f*' zoekt zowel Graaf, Graaff, Graef als Graeff.
Omdat de letters y en ij door elkaar gebruikt zijn, kan in de index het beste op allebei gezocht worden met OR (or) tussen de namen: meijer OR meyer.
Voor meer informatie over het Zoeken door Personen kunt u klikken op het ?-icoontje rechtsboven het zoekvenster.

kaart