Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Personen

Erfgoed Leiden en Omstreken beheert een groot aantal genealogische bronnen van Leiden en omliggende gemeenten (Zoeterwoude, Lisse, Leiderdorp, Noordwijk, Noordwijkerhout, Voorhout, Sassenheim, Rijnsburg, Warmond, De Vennip, Kaag en Braassem en Nieuwkoop). Met behulp van deze bronnen kunt u meer te weten komen over personen uit het verleden. Dankzij onze vrijwilligers worden er jaarlijks ongeveer 100.000 records toegevoegd aan de personendatabase.

Deze lijst biedt een overzicht van de tot nu toe ingevoerde genealogische bronnen.

 

Hoe zoeken naar een persoon in de personendatabase:
Vul de naam in, in het zoekvenster. Als u het zoekvenster leeg laat en u klikt op Zoeken, krijgt u alle resultaten terug. U kunt de filters onder uitgebreid zoeken gebruiken om alleen personen met een bepaalde rol, uit een bepaalde periode, etc. als resultaat te krijgen.
Klikken op een naam in de resultatenlijst geeft de beschikbare informatie. Door te klikken op de kolomnaam kunnen de treffers naar wens geordend worden. In de meeste gevallen kan een scan worden bekeken van het origineel, in veel gevallen opent de bedoelde scanpagina direct, soms zult u moeten bladeren naar de gezochte inschrijving.

 

Slim zoeken:
U kunt bij het zoeken gebruik maken van zogenaamde wildcards. U kunt één of meer letters vervangen door gebruik te maken van een asterisk (*) en/of vraagteken (?). De zoekopdracht 'jans*' zoekt Jans, Jansen, Janssen, Janszen, Jansma etc. Meer * en ? in een zoekopdracht mag, ook aan het begin. De zoekopdracht 'ba?ker' zoekt zowel Backer als Bakker, 'gra?f*' zoekt zowel Graaf, Graaff, Graef als Graeff.
Omdat de letters y en ij door elkaar gebruikt zijn, kan in de index het beste op allebei gezocht worden met OR (or) tussen de namen: meijer OR meyer.
Voor meer informatie over het Zoeken door Personen kunt u klikken op het ?-icoontje rechtsboven het zoekvenster.

 

Handig om te weten:

kaart