Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Uw Verhalen

Niet overheidsarchieven, foto's of archeologische vondsten zijn de belangrijkste bronnen uit het verleden, maar juist ons gemeenschappelijke geheugen. Verhalen die van vader op zoon en van moeder op dochter gaan, ooit (wellicht) zijn opgeschreven en zo de geschiedenisboeken haalden. Omdat wij er in geloven dat we met zijn allen meer weten dan alléén, is Erfgoed Leiden en Omstreken benieuwd naar uw verhalen.

Uw verhalen kunnen overleveringsverhalen zijn, maar het is ook de ideale gelegenheid om uw eigen regionale onderzoeken te delen met een groot publiek. Dus weet u bijvoorbeeld alles over de middeleeuwse geschiedenis van Hillegom of heeft u mooie verhalen over Leiderdorp in de Tweede Wereldoorlog, dan nodigen wij u van harte uit om deze verhalen op onze site te zetten.

 

U kunt zelf deze verhalen schrijven en plaatsen op onze site. Dit kan als u zich aanmeldt voor 'Mijn Erfgoed' (knop rechts bovenin). Als u bent aangemeld, kunt u uw verhalen toevoegen via het 'Overzicht' (verschijnt na het klikken op Mijn Erfgoed als u aangemeld bent). Als u uw verhaal heeft geschreven, kunt u er ook interessegebieden aan toevoegen, zodat mensen hier op kunnen zoeken.

 

Op dit moment zijn er al meer dan honderd verhalen van bezoekers te lezen en doorzoeken op onze site en wij hopen dat u ook uw steentje wilt bijdragen. Ons regionaal erfgoed wordt namelijk niet alléén door ons in stand gehouden, maar door ons allen.

 

NB Uw Verhalen is een platform waar iedereen zijn of haar eigen (historische) verhalen kan plaatsen. Erfgoed Leiden en Omstreken draagt dan ook op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor de inhoud van Uw Verhalen.

kaart