Erfgoed Leiden en omstreken

Info

PWS

Veel scholieren doen voor hun profielwerkstuk onderzoek bij Erfgoed Leiden. Dat is vaak met de primaire bronnen in de archieven. Wil je je PWS over erfgoed of lokale geschiedenis schrijven, dan ben je bij ons meer dan welkom!

Wij hebben een overzicht opgesteld van al behandelde en mogelijk onderwerpen, maar een eigen onderwerp is natuurlijk nóg beter.

Je bent, net als andere onderzoekers, welkom op onze studiezaal. Daarnaast bieden wij extra begeleiding. Je kunt bij ons op kennismakingsbezoek. Dan maken we je wegwijs in het gebouw. Verder kunnen we met je meedenken over een goede onderzoeksvraag en welk bronnenmateriaal je hierbij nodig hebt. Als je dat wilt koppelen we je aan een expert binnen onze organisatie, die ook kan meelezen en (naast je docent) voor inhoudelijke begeleiding kan zorgen.

Lijst met PWS-onderwerpen

Weet je dat er in Leiden ook een PWS-prijs en een PWS-challenge zijn? Kijk hiervoor op: https://www.leiden-education-alphalab.eu/

Heb je al zin om te beginnen aan je onderzoek? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we maken een afspraak om kennis te maken.

kaart