Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Maatschappelijke Stage

Leerlingen uit het voortgezet onderwijs kunnen hun Maatschappelijke Stage (MaS) lopen bij Erfgoed Leiden en Omstreken (ELO). Dat kan als groep met het project ‘Verhalen van Vroeger’, maar ook individueel.

‘Verhalen van Vroeger’ is een interviewproject. Na een introductie en workshop interviewen, bezoeken de stagiairs een verzorgingshuis in de omgeving. Hier interviewen zij in tweetallen een bewoner. Van het interview schrijven zij daarna een verhaal, dat ze voorzien van een foto uit de collectie van ELO. Ook bij het schrijven worden zij intensief begeleid. Het eindresultaat is een postertentoonstelling met de verhalen en foto’s. De stagiairs bouwen zelf de tentoonstelling op en organiseren de opening. De opening van de tentoonstelling in aanwezigheid van geïnterviewden, ouders en andere geïnteresseerden, is het kroonstuk op de stageweek. U kunt enkele verhalen van het laatste project onder vinden onder Uw verhalen.

Individueel of in tweetallen kan de MaS ook bij ons worden gelopen. Hierbij wordt in overleg met de school en de stagiair een takenpakket samengesteld. Dit kan variëren van invoeren van gegevens in de database tot helpen bij evenementen en schoolbezoeken.

kaart