Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Toegang tot genealogie

Deze dataset bevat een kleine 4 miljoen vermeldingen van personen. Veel van de records zijn ook voorzien van een link naar de digitale afbeelding van de originele akte.
Er wordt nog dagelijks nieuwe data toegevoegd door een grote groep enthousiaste vrijwillgers. Regelmatig updates harvesten is dus zeker aan te raden!

 

Dataformaat en toegankelijkheid

Op dit moment bieden wij de set aan via OAI-PMH harvesting, binnenkort komt er een mogelijkheid bij om live te zoeken via een Open Search API. De set is met de volgende link te harvesten: https://webservices.picturae.com/a2a/20a181d4-c896-489f-9d16-20a3b7306b15?verb=ListRecords&metadataPrefix=a2a

De verschillende typen akten zijn ook apart te harvesten. Gebruik deze link om een overzicht te krijgen van de subsets die te onderscheiden zijn: https://webservices.picturae.com/a2a/20a181d4-c896-489f-9d16-20a3b7306b15?verb=ListSets

 

Licentie

Zowel de metadata als ook de bijbehorende afbeeldingen worden aangeboden onder een CC0 Publiek Domein Verklaring. Dit houdt in dat de data zonder toestemming mag worden gekopieerd, veranderd, verspreid en uitgevoerd, zelfs voor commerciële doeleinden.

Vragen over deze dataset? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

kaart