Erfgoed Leiden en omstreken

Info

4 mei: workshop Zoeken van joodse verhalen

Van numerus fixus voor joodse inwoners in de 18de eeuw tot het interieur van de meubelzaak van de familie Loeb: sporen van joodse inwoners van Leiden vind je in onze collecties. Archieven liggen vol met materiaal voor bijzondere persoonlijke verhalen. Op 4 mei sluit Erfgoed Leiden aan bij Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet met een workshop ’Zoeken van joodse verhalen’ van 12-14 uur. Inschrijven via educatie@erfgoedleiden.nl

 

bree 161 interieur

Interieur van de meubelzaak van de familie Loeb, Breestraat 161. ELO GN006695.

Leonard Kasteleyn en Kathleen Brandt vertellen
Tijdens het dubbelprogramma Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet vertelt Leonard Kasteleyn om 11.00 uur over zijn zoektocht naar verhalen voor de tentoonstelling Joden in Leiden in Museum De Lakenhal in 2003. Om 14.00 uur zal Kathleen Brandt vertellen over haar onderzoek naar de joodse verzetsstrijder George Maduro. Meer informatie is te vinden op de website van Open Joodse Huizen.

Workshop
De workshop is bedoeld voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben met archiefonderzoek. Wij geven uitleg over hoe een archief in elkaar zit en welke andere collecties nuttig zijn voor het vinden van verhalen. U leert op welke manier u er zo effectief mogelijk in kunt zoeken. Daarna gaat u in tweetallen zelf aan de slag met een zoekopdracht. De archiefstukken zijn vooraf geselecteerd en hebben allemaal te maken met joodse inwoners van Leiden en de omliggende gemeenten.

Inschrijven: Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw naam en het aantal deelnemers.

Locatie Boisotkade 2A
Tijd 12.00 tot 14.00 uur (met pauze)
Deelnamekosten Gratis
Maximaal aantal
deelnemers
16

Hebt u vragen over de workshop, dan kunt u contact opnemen met Susan Suèr, projectleider educatie, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 071 516 4953.

kaart