Erfgoed Leiden en omstreken

Info

College Noordwijk op bezoek

Het college van de gemeente Noordwijk kwam op werkbezoek naar Leiden. Burgemeester van Noordwijk, mevrouw Hermans-Vloedbeld en Ariela Netiv ondertekenden tijdens het bezoek een nieuwe dienstverleningsovereenkomst. Hiermee wordt vastgelegd dat Erfgoed Leiden het beheer van het overgedragen archief van de nieuwe gemeente Noordwijk uitvoert.

Werkbezoek
Tijdens het werkbezoek kregen de burgemeester en wethouders uitleg over onze organisatie. Naast dienstverlening op het gebied van archief- en informatiebeheer geeft Erfgoed Leiden ook adviezen over monumentenzorg, archeologie en erfgoed in de ruimtelijke omgeving.



Na de presentaties was er een rondleiding door het archief en werden archiefstukken van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk getoond. Met als leuke verrassing een toldocument, waarmee de inwoners van Noordwijk zonder tol te betalen de vaarwegen mochten gebruiken. Maar ook het archiefstuk dat stelt dat Noordwijk in de 14de eeuw haar stadsrecht teruggeeft.

Archieven
De archieven van Noordwijk (sinds 2006) en Noordwijkerhout (sinds 2015) zijn bij Erfgoed Leiden en Omstreken in beheer. Met de nieuwe dienstverleningsovereenkomst wordt vastgelegd dat Erfgoed Leiden op basis van de Archiefwet 1995 het beheer van het overgedragen archief van de nieuwe gemeente Noordwijk uitvoert en toezicht houdt op de archieven die nog niet zijn overgedragen.

kaart