Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Bezoek op afspraak en dragen van mondkapje

De studiezaal en de Pilgrim Ancestor Booth zijn gedeeltelijk open. U bent van harte welkom voor uw onderzoek! Het aantal bezoekers is echter vanwege de anderhalvemeterregel beperkt, daarom vragen wij u van tevoren een afspraak te maken. Het dragen van een mondkapje is een dringend advies en geldt ook in onze studiezaal en gangen.

Mondkapjes
Bezoekers krijgen het dringende advies om een mondkapje te dragen in de gangen, de garderobes en andere gemeenschappelijke ruimten zoals de studiezaal. Bezoekers die op hun plek zitten in de studiezaal, mogen daar het masker afdoen, maar worden verzocht het masker te dragen op het moment dat ze zich verplaatsen. 

Bezoek aan studiezaal
Door de benodigde veiligheidsmaatregelen zijn er acht werkplekken beschikbaar in de studiezaal. De openingstijden zijn van 13.00 tot 17.00 uur op maandag en van 9.30 tot 17.00 uur op dinsdag, donderdag en vrijdag. Voor het maken van een afspraak kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarin uw onderzoeksonderwerp, welke archiefstukken u wil inzien en de bezoekdatum. De studiezaalmedewerkers zullen na ontvangst contact met u opnemen om uw bezoek te bevestigen. 

Bezoek aan Pilgrim Ancestor Booth
Voor een bezoek aan de Pilgrim Ancestor Booth en voor een rondleiding in het depot zijn max. 5 bezoekers per dagdeel welkom. Voor het bezoek kunt u een afspraak maken door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Na ontvangst van uw mail zullen wij uw bezoek bevestigen.

Protocol
Om het bezoek voor u, onze medewerkers en vrijwilligers in een veilige omgeving te laten plaatsvinden is een protocol opgesteld. De richtlijnen van het RIVM vormen hiervoor de basis. In het protocol voor Erfgoed Leiden en Omstreken staan alle specifieke aanpassingen en afspraken.

Voor advies over monumenten, archeologie en andere zaken kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 071-5165355.

In de meeste gevallen kunnen wij u digitaal of via de chat helpen. In sommige situaties is een bezoek-op-afspraak echter een welkome oplossing.

kaart