Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Foto's: Oude Rijn van Leiden naar Utrecht

Een selectie van prachtige glasnegatieven uit de jaren twintig van de vorige eeuw zijn gebundeld in het boek Oude Rijn van Leiden naar Utrecht. Naast deze selectie zijn er nog meer foto's die een ambtenaar van de Provinciale Waterstaat van Zuid-Holland maakte. Via deze link ziet u behalve stads- en dorpsgezichten van een eeuw geleden, opnamen van bedrijven die langs de rivier gevestigd waren. Interessant zijn ook de foto’s van onderhoudswerkzaamheden die ambtenaren van de provincie uitvoerden aan de Rijn. Al scrollend neemt u een kijkje in het wonen en werken aan de Oude Rijn omstreeks 1925.

Afdrukken van de meeste foto’s werden geschonken aan het Gemeentearchief Alphen aan den Rijn, terwijl een groot aantal glasnegatieven eigendom werd van Erfgoed Leiden en Omstreken door een schenking van de heer J.A.W. Zon.

Gemeentearchief Alphen aan den Rijn, Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard in Woerden en Erfgoed Leiden hebben samengewerkt aan het fotoboek ‘De Oude Rijn van Leiden tot Utrecht’. Er zijn 140 foto’s opnieuw bijeengebracht en dat in de oorspronkelijke route, van Leiden naar Utrecht, die door de fotograaf is afgelegd.

Foto uit collectie van het Gemeentearchief Alphen ad Rijn

 Het boek (harde omslag, 168 blz.) kost € 22,50 en is verkrijgbaar via de uitgever Stichting Rijnlandse Historiën Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto in header: Gezicht op de Oude Rijn in westelijke richting met het gemeentehuis en de kerk in Koudekerk, op het Jaagpad waterpassing door provinciale ambtenaren.(

kaart