Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Vrijwilligers gezocht voor 1000 Vondsten

In ons archeologisch depot liggen duizenden vondsten uit Leiden en de omstreken. Met subsidie van de provincie Zuid-Holland gaan we straks, samen met vrijwilligers, 1000 vondsten driedimensionaal (3D) fotograferen en omzetten naar hologrammen.

Meehelpen?
Wij zoeken vrijwilligers, die na de zomer 1000 archeologische vondsten, uit Leiden en de regio, willen fotograferen. Voordat u begint met 3D-fotograferen volgt u een cursus. Deze wordt gegeven door Tijdlab.

Heeft u interesse in archeologie en houdt u van fotograferen? En woont u in de Leiden of in de omstreken? Dan kunt u voor meer informatie mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Medewerker van Tijdlab geeft demostratie van 3-D fotografie tijdens de  Archeologiedagen 2021..

 

Inspireren
De 3D-hologrammen zijn straks virtueel te zien in een mobiele vitrine: in het museum, op de markt, in de schoolklas of in de collegezaal. Met dit project willen we mensen activeren om hun geschiedenis zo dichtbij mogelijk te ontdekken en te beleven. Het verleden is een bron van inspiratie. Er valt zo veel te ontdekken in ons verleden. Vitrines met archeologische vondsten 'uit onze achtertuin' leveren hieraan een bijdrage. En het zelf fotograferen vergroot binding met de verhalen nog meer.

kaart