Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Testfase e-depot succesvol afgerond

In een e-depot wordt digitaal archief duurzaam opgeslagen. Erfgoed Leiden stemt af met partijen hoe deze dossiers en hun metadata moeten worden aangeleverd. Een zorgvuldig proces! Na de laatste succesvolle test met een particulier archief, videotulen van raadsvergaderingen en gemeentelijk archief is het e-depot officieel in gebruik genomen.

Testfase 2
De inrichting van het e-depot en de dienstverlening wordt aan de hand van diverse opnames getest. De resultaten dragen bij aan het verbeteren van de inrichting en de dienstverlening van het regionale e-depot van Erfgoed Leiden. Dit gebeurt in gezamenlijkheid met de aangesloten archiefvormers. In deze fase is de beheersdocumentatie (handleidingen, procedures, checklists) getoetst en zijn de dossiers en metadata van het particuliere archief van de familie van Rhijn, raadsinformatie (Notubiz) van gemeente Katwijk en het zaaksysteem Green Valley/Alfresco van HLTsamen opgenomen.

Het evaluatie rapportTestopnames e-depot fase 2  is raadpleegbaar via deze link.

Stukken van raadvergaderingen van de gemeente Katwijk in het e-depot

E-depot
In een e-depot wordt digitaal archief van overheden, instanties en particulieren duurzaam opgeslagen en bewaard. Dit kunnen eenvoudige Word, Excel of TIFF bestanden zijn, maar ook complexe bestanden, zoals websites en digitale kaarten met geografische informatie.

Voorbereiding en afspraken
De specialisten van Erfgoed Leiden helpen organisaties bij het voorbereiden op overbrenging van digitaal archief naar het e-depot. Er zijn goede afspraken nodig over de manier waarop dossiers en metadata worden klaargemaakt voor invoering in een e-depot. Denk hierbij aan advies op het gebied van het exporteren van digitale informatie uit systemen, hoe om te gaan met metadata en het MDTO (metadatastandaard voor lokale overheden) en digitaal archiveren in het algemeen; wat komt daar bij kijken?

Heb je vragen over digitaal archiveren of het e-depot? Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

kaart