Erfgoed Leiden en omstreken

Info

19 mei: Levend Geheugen #Stevenshof

In het stadsarchief ligt 17,5 kilometer historisch materiaal van Leiden en omstreken, zoals alle feestwijzers van Leidens Ontzet, foto’s van de stad en eeuwenoude brieven. Op 19 mei gaan we op zoek naar nieuw materiaal, namelijk naar verhalen van (oud)bewoners van de Stevenshof! Een wijk gebouwd tussen1980 en 1990: de periode van de Jonge bouwkunst. Hoe was het om in de wijk te komen wonen? Aan welke plek heeft u een mooie herinnering?

Donderdag 19 mei van 09 tot 16 uur staat op de markt in de Stevenshof een team van Erfgoed Leiden klaar. U hebt van harte welkom. Wij vertellen over de geschiedenis van de Stevenshof en u ziet oude foto’s van de wijk én een plattegrond. Op de plattegrond kunt u uw favoriete plek aanwijzen en vertellen waarom dit uw favoriete plek is.

 Spelen in de Stevenshofjespolder 1988 Foto: Jan Holvast

Zo schrijven we uw geschiedenis op. En staan we klaar om uw verhaal vast te leggen over het wonen en leven in de Stevenshof. Hoe was het 40 jaar geleden om hier te gaan wonen? Wat is er veranderd? Heeft u oude foto’s? Neem ze mee.

Bent u (oud)inwoner van de Stevenshof en wilt u ons meer vertellen? Kom langs voor koffie en een koek. Aanmelden is niet nodig. 

Wijkfeest Stevenshof in 1991. Men vermaakte zich onder andere met de grootste sjoelbak ter wereld  PV_PV37150.6 Foto: Hielco Kuipers

Bent u verhinderd en heeft u wel mooie verhalen of foto's stuur ze door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v Monique.

Leiden European City of Science 2022
Deze activiteit is onderdeel van Leiden European City of Science 2022: een wetenschapsfestival van 365 dagen, boordevol activiteiten, lezingen, workshops, excursies, tentoonstellingen en evenementen, voor iedereen met een nieuwsgierige geest. Voor alle activiteiten www.leiden2022.nl

 Scan de QR code en lees meer over deze en alle andere activiteiten in Leiden en omgeving.

 

kaart