Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Nationale Archeologiedagen 2022

Ontdek meer over wat er in de Nederlandse bodem zit en zat op de Nationale Archeologiedagen 2022. Op zaterdag 18  juni ben je van harte welkom om 3D-hologrammen van archeologische vondsten te bewonderen in een mobiele vitrine bij Molenmuseum de Valk. Een greep uit de duizenden objecten uit het archeologisch depot van Erfgoed Leiden en Omstreken. Experts vertellen je het verhaal achter deze vondsten én wat dit project zo bijzonder maakt. Ook zullen er een aantal echte archeologische vondsten te zien zijn.

3D-hologrammen van archeologische vondsten ‘uit onze achtertuin’: een manier om geschiedenis van zo dichtbij mogelijk te ontdekken en te beleven.

Locatie: Molenmuseum de Valk, 2e Binnenvestgracht 1 in Leiden.

Inspireren
De 3D-hologrammen zijn straks virtueel te zien in een mobiele vitrine: in het museum, op de markt, in de schoolklas of in de collegezaal. Met dit project willen we mensen activeren om hun geschiedenis zo dichtbij mogelijk te ontdekken en te beleven. Het verleden is een bron van inspiratie. Er valt zo veel te ontdekken in ons verleden. Vitrines met archeologische vondsten 'uit onze achtertuin' leveren hieraan een bijdrage. En het zelf fotograferen vergroot binding met de verhalen nog meer.

Meehelpen?
We zoeken nog steeds vrijwilligers om ons te helpen met het maken van nieuwe hologrammen. Heb je interesse in archeologie, woon je in Leiden en hou je van fotograferen? Dan ontmoeten wij je graag op zaterdag 18 juni.

Meer informatie over de Nationale Archeologiedagen vind je hier

Voorbeeld van hologram in mobiele vitrine. foto: Tijdlab

kaart