Erfgoed Leiden en omstreken

Info

28 mei: Museumnacht Leiden

De Museumnacht is terug! Op zaterdagavond 28 mei gaan ook bij ons de deuren weer open. Vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom. Ooit het depot achter de dikke deuren willen bezoeken tijdens de nacht? Het licht gaat uit maar met een zaklamp ontdek je meer over het Leids Ontzet en de universiteit. Geniet van virtuoos viool en pianospel in de studiezaal. Mediteer op ons dakterras. Of kom je eigen handschrift analyseren en bewonder vette, bijna aliën-achtige duurzame mode. Het belooft een boeiende editie te worden.

Instant Classical: viool en piano improvisatie
Sietse van Gorkom en Amir Swaab gaan improviseren in de studiezaal! Sietse is met zijn viool bekend van Matthijs Gaat Door, Lady Dandelion, en zijn tour met Pearl Jam. Amir heeft piano gespeeld bij Badgasten, begeleidt meerdere artiesten en componeert bovendien. Het samenspel is virtuoos, daarom van harte welkom om deze unieke muziekbeleving te ervaren! Ze spelen 3 sessies op zaterdagavond!

Alvast een voorproefje:

Sietse van Gorkom & Amir Swaab

Spooktocht: van strijd naar universiteit
De depots gaan open, maar de lichten blijven uit. Met een zaklamp vind je je route. We nemen je mee in het verhaal van het ontstaan van de universiteit. Het is een verhaal van strijd, honger, ellende, hoop, wederopbouw en wetenschap. Welke historische personages kom jij tegen?

Mediteren op het dakterras
Na de hectiek van alle energieke activiteiten even tot rust komen op het dakterras van Erfgoed Leiden. Een verborgen en fijne plek midden in de stad. Leer in het proces ook nog meer over een kunstwerk uit het Leidse archief! Cor van Kippersluis neemt je in een meditatie mee in het schilderij en bezorgt een ontspannen hoogtepunt van de museumnacht.

Wat zegt jouw handschrift over jou?
De kunst van het aflezen van een handschrift heet grafologie. Er is meer te zien in je handschrift dan je zou denken. In kleine groepen (max 6 personen) ga je een brief schrijven. En de grafologen Greetje en Krisztina vertellen je wellicht wat nieuws over jezelf!

SYMBIOSIS Design fashion
Geïnspireerd door het kwetsbare koraal maakt Jennifer Fager kleding van 100% recyclede en biologisch afbreekbare materialen. Laat je intrigeren door deze bijna alien-achtige kleding. Het maakt nieuwsgiering, blij en geeft hoop. Leer meer over koraalverbleking en “ecological grief”, maar vooral over ecologisch herstel, terwijl je naar prachtige ontwerpen kijkt.



Rembrandt Photobooth
Ervaar een werkelijk déjà vu en waan jezelf in een Rembrandt schilderij! Ga je voor de klassieke look, of geef je er een moderne twist aan? Dat is aan jou. En gezien we nu niet meer in de gouden eeuw leven, kan je je Rembrandt portret meteen erna op je socials plaatsen!

VOOR TICKETS
www.museumnachtleiden.nl

 

 

kaart