Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Do it yourself: hoe isoleer ik mijn studentenkamer?

Het energieverbruik in een studentenhuis kan vaak naar beneden en ook het comfort kan omhoog. Dus zit je op de tocht? Of warmt je kamer moeilijk op? Er zijn makkelijke en goedkope manieren om dit aan te pakken. Erfgoed Leiden laat zien hoe!

‘Niet bevriezen in de winter en niet smelten in de zomer’ is de beginslogan van deze videoreeks. Met de koudere maanden voor de boeg laat duurzaamheidsadviseur Vera Kuijpers van Erfgoed Leiden en Omstreken je in een eerste filmpje zien hoe je je studentenkamer op een gemakkelijke en goedkope manier isoleert. Ze gaat langs bij Lieselotte, bewoner van een historische kamer in Leiden, en voegt de daad bij het woord. Bekijk het complete filmpje met tips en tricks.

Boodschappenlijstje
Wat heb je precies nodig om de isolatie in je kamer op te krikken? Het budgetvriendelijke boodschappenlijstje hebben we al voor je gemaakt. Je vindt alle benodigde materialen in je plaatselijke bouwmarkt:

- Radiatorfolie
- Dubbelzijdig plakband
- Buisisolatie
- Bandagefolie voor de buizen
- Tochtstrips

Zelf doen
‘Veel huurders zijn niet op de hoogte van het feit dat je de oplossingen in het filmpje allemaal zelf kan en mág toepassen in je huurwoning, onafhankelijk van je huurbaas’, vertelt Vera. ‘Maar laat je huurbaas natuurlijk wel even weten zodra je de aanpassingen daadwerkelijk gaat doen. Hopelijk ga je dan warmpjes de winter in.’

Jongerenraad
De Jongerenraad van Erfgoed Leiden kwam met het idee voor dit filmpje. In de raad zitten 9 jonge, enthousiaste mensen (16-27 jaar), die met ons meedenken over allerlei publieksuitingen.

Videoreeks over duurzaamheid
Het filmpje is onderdeel van een videoreeks over duurzaamheid. Specialisten van Erfgoed Leiden en Omstreken geven je graag advies over hoe je je historische woning comfortabeler en energiezuiniger maakt. Meer hierover lees je hier.

kaart