Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Inloopspreekuren: verduurzamen van je historische woning

Heeft u vragen over isoleren, ventileren, verwarmen en opwekken van (zonne)energie? Eigenaren van historische panden kunnen tijdens het vragenuur in de foyer van het stadhuis terecht. Elke maandag van 27 februari t/m maandag 20 maart van 16-17 uur zijn adviseurs van Erfgoed Leiden aanwezig voor tips en advies om je huis te verduurzamen. Maar ook voor advies bij verbouwingsplannen en het aanvragen van een nieuwe omgevingsvergunning.

De expositie van de Rijksdienst voor Cultureel Ergoed over het verduurzamen van een monument is afgelopen, maar de experts van Erfgoed Leiden zitten nog 4 maandagen klaar om u advies te geven. 

Wij zien u graag bij de inloopspreekuren op maandag 27 februari, 6 maart, 13 maart of 20 maart in de foyer van het Stadhuis, Stadhuisplein 1 in Leiden.

Algemene vragen over uw monument? Dat kan ook! Het gesprek kan bijvoorbeeld gaan over de bescherming van je pand, historische informatie en subsidie mogelijkheden.

Let op: de spreekuren zijn niet bedoeld voor overleg over lopende of afgeronde vergunningsaanvragen. 

 

Geen tijd om het spreekuur te bezoeken en zelf thuis aan de gang gaan?
Op de Groene Menukaart voor Leiden vinden eigenaren van historische woningen en monumenten informatie over de duurzaamheidsmaatregelen die passen bij hun pand. Ook het invullen van de zelfscan geeft al meer handvatten met handige informatie. Of lees meer over verduurzamen en advies op www.erfgoedleiden.nl/duurzaam

Foto: © Simone Both

kaart