Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Archiefmateriaal Turks Archief naar Erfgoed Leiden

De unieke website Turks Archief bewaart herinneringen van mensen uit Leiden en omgeving met een Turkse achtergrond. Niet alleen de persoonlijke verhalen en foto’s van de eerste arbeidsmigranten, maar ook archiefmateriaal over de lange relatie tussen Nederland/Leiden en Turkije is terug te vinden op de website. Dit online archief zal voor volgende generaties veilig bewaard worden in het digitale archief (e-depot) van Erfgoed Leiden en Omstreken. De ondertekening van deze samenwerking vond plaats op donderdag 11 mei.

Erfgoed Leiden is blij met de overeenkomst tot bruikleen van dit unieke online archief, want Erfgoed Leiden wil dat het materiaal in het archief alle lokale gemeenschappen vertegenwoordigt. Dus representatief en toegankelijk voor iedereen.

Het Turks Archief is samengesteld door alle Turkse organisaties in Leiden en zij waren bij de ondertekening aanwezig. Het materiaal kan rechtenvrij gebruikt worden voor onderzoek en publicatie.

Over het Turks Archief
Turks Archief is ontstaan op initiatief van de Stichting Güney. De stichting zet zich in voor het vastleggen van Turks–Leidse geschiedenis door middel van diverse publicaties. Turks Archief is volledig onafhankelijk. Zij is niet verbonden aan enige politieke, religieuze of levensbeschouwelijke organisatie of stroming, en evenmin aan enige overheid. De website is gerealiseerd en wordt bijgehouden en verder ontwikkeld door een groep Turks-Nederlandse en Nederlandse, vooral Leidse vrijwilligers.

kaart