Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Directeur Ariela Netiv met vervroegd pensioen

Einde van een tijdperk! Directeur Ariela Netiv gaat met vervroegd pensioen. 30 jaar heeft Ariela voor Leiden gewerkt. Als archiefinspecteur, gemeentearchivaris en uiteindelijk als directeur van Erfgoed Leiden en Omstreken.

Afgelopen week stond in het teken van haar afscheid. Met woensdag een interessant afscheidssymposium over het historisch belang van een goede maaltijd in de Burgerzaal van het Leidse stadhuis. Met sprekers waaronder Emine Güney over de Ottomaanse keuken en Alexander Pechtold over Leids zilverwerk. Van wethouder Yvonne van Delft ontving zij de Jan van Houtpenning, een ambtelijke onderscheiding voor ambtenaren. Voor de jarenlange uitzonderlijke toewijding aan haar taak.

Op het jaarlijkse personeelsuitje zeiden de medewerkers van Erfgoed Leiden haar op gepaste wijze gedag. We genoten van haar laatste speech. Ariela was een collega die letterlijk en figuurlijk zorg droeg voor het geheugen van de stad en de regio. Gul in het geven van vertrouwen aan iedereen die met haar samenwerkte. Als visionair altijd bezig met vernieuwing binnen het vakgebied. Gastvrij voor collega’s, vrijwilligers en bezoekers. Dankzij haar staat Erfgoed Leiden en Omstreken regionaal en nationaal stevig op de kaart. We zijn enorm dankbaar dat we met Ariela hebben mogen samenwerken. Ariela zegt hierover: “Dat is geheel wederzijds.”

afscheid ariela 001

kaart