Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Een sensationele museumnacht

De zevende Museumnacht Leiden kent weer een bijzondere programmering. De binnenstad van Leiden gaat op zaterdag 30 mei een "Sensationele Nacht" tegemoet.

Nieuw tijdens deze Museumnacht Leiden is onze deelname; Erfgoed Leiden en Omstreken en Molen De Valk. Wij hebben het volgende sensationele programma:


Erfgoed Leiden Boisotkade 2a

  • Geesten uit het verleden 20:00-00:30, Erfgoed Leiden
    Dagelijks gaan om vijf uur de archiefdepots op slot, maar niemand weet dat ’s avonds het depot tot leven komt…Je krijgt een zaklamp mee!
  • Wat een stomme films! 20:00-00:45, Erfgoed Leiden
    Honderd jaar geleden bestonden er nog geen selfies, maar er werden al wel bewegende beelden opgenomen. Kom onze zwijgende films bekijken. Pianist Yvo Verschoor neemt je mee naar het Leiden van toen in een filmconcert.

Een bijzondere manier van "stomme" films kijken met Yvo Verschoor www.yvoverschoor.nl


  • Spoedcursus Huizinga 20.20-20:40, en elke 20 minuten daarna, Erfgoed Leiden
    Geschiedenis is overal: in je familie, je achtertuin en je huis. Onze specialisten leggen in verschillende sessies van tien minuten uit hoe je ermee in contact kan komen. Er zijn 3 verschillende lezing van ieder 20 minuten. Deze drie lezingen worden ieder uur herhaald.
  • Heel Holland bakte 20.00-00.30 uur, Erfgoed Leiden
    Al sinds het begin van de mensheid wordt er gebakken. In combinatie met een kopje koffie of thee willen wij je deze heerlijke, op historische recepten gebaseerde, lekkernijen laten proeven. Al zin in een Morselet op z’n Napels?


Molen De Valk 2de Binnenvestgracht 1

Bij molenmuseum De Valk moet je oppassen dat je geen tik van de molen krijgt.

Kom binnen tussen 20.00-00.30 uur en bekijk de enige bewaard gebleven stadsmolenaarswoning in Nederland! Vanaf de stelling heb je een prachtig en uniek uitzicht over Leiden by Night. Ook rondom de molen is er genoeg te zien; de Leydse Kluchten Compagnie voert het stuk “Tik van de molen” op. Als afsluiting kan genoten worden van een oer-Hollands meelproduct:poffertjes!

Meer informatie en hoe je aan tickets komt, is te vinden op www.museumnachtleiden.nl. Museumnacht Leiden is ook te volgen via Twitter (@museumnachtLDN) en Facebook (Museumnacht Leiden).




kaart