Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Breng het verleden tot leven met 3D

Laat ons je leukste, gekste en/of meest toepasbare idee weten.


De collectie bij Erfgoed Leiden e.o. bestaat uit miljoenen voorwerpen. Die objecten willen wij zoveel mogelijk met iedereen delen vanwege het verhaal, de historische waarde of omdat ze simpelweg prachtig zijn.  Dat doen wij nu al tweedimensionaal via onze website; met tekst en “gewoon” een foto van het stuk uit de collectie.  Voor bepaalde collectiestukken hebben wij gekozen  voor een manier die de geschiedenis nog meer tot leven brengt: objecten in 3D! Met  sommige 3D modellen zijn we zelfs een stapje verder gegaan door ze ook nog eens driedimensionaal  uit te printen.

Met 3D modellen kun je heel leuke dingen bedenken en maken. Zo hebben wij zelf al eens het Matilomasker in de vorm van een bonbon laten maken.  Uiteraard zijn er nog genoeg ideeën te verzinnen voor een van onze huidige 3D afbeeldingen op www.erfgoedleiden.nl/schatkamer/schatten-in-3d. En dat willen wij graag van jou horen!
Misschien is de Garenmarktpomp wel heel leuk als schemerlamp in je huiskamer of wil je originele Leidse sleutels aan je sleutelbos. Zo kun je het verleden tot leven brengen in het heden en dat is nu precies wat wij willen.

Heb je zo’n leuk idee en wil je dat met ons delen? Mail dan je ontwerp met omschrijving, of tekst van maximaal 500 woorden voor 1 september naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het meest originele en bruikbare idee wordt beloond met een prijs van 300 euro! De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Erfgoedcafé Leiden op 10 september in het Stadhuis.

Uitslag

Annemie Debicki-Kouwenhoven is de winnares van de 3D modellenwedstrijd. Hieronder haar creatieve idee:


kaart