Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Enthousiaste reacties op Film Cobblestone Stories

In samenwerking met het Museum Volkenkunde in Leiden vertoonden wij de etnografische documentaire ‘Cobblestone Stories: a year of modern living in Leiden’.
De reacties van de bezoekers en pers zijn enthousiast.  Zoals Burgemeester Lenferink het zo mooi verwoordde: 'ik wist natuurlijk al hoe mooi Leiden is, maar als een Amerikaanse antropoloog het ook nog eens wetenschappelijk aantoont, dan is het ook echt waar!
Professor Mark Neupert schonk na vertoning van de film de documentaire en bijbehorend onderzoeksmateriaal  aan Erfgoed Leiden en Omstreken. 

De pers heeft uitgebreid aandacht besteed aan de film. Hieronder volgt een selectie
De Wereld Draait Door met Jochem Myer
Volkskrant
Eva Jinek
NPO Radio 1 interview met Tracy Metz
TV Eenvandaag

Zaterdag 8 april was de presentatie van de film en paneldiscussie in Museum Volkenkunde. Lees en kijk naar de reacties van:
De Leidse Glibber Emile van Aelst
Het Leidsche Dagblad

De film wordt gebruikt op de Oregon Institute of Technology (universiteit) als ‘casestudy’. Het geeft Amerikaanse studenten inzicht over hoe modern leven functioneert in een oude stedelijke omgeving zoals Leiden.
Professor Neupert woonde een jaar in Leiden om een documentaire te maken. Het is niet per se een professionele film maar een etnografische film. Hoe leven Leidenaren: door hen te observeren en te registreren.
Meer informatie over de doelstelling en samenstelling van het lesmateriaal vindt u op http://www.cobblestonestories.org.

Heeft u interesse in de film, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

kaart