Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Workshop Mapwarper doe mee

Op woensdag 19 april organiseert Erfgoed Leiden en Omstreken een workshop Mapwarper. Help nu mee het verleden van Leiden en Omstreken zichtbaar te maken in het digitale tijdperk. Bekijk een historische kaart uit onze collectie en start met georefereren.

We hebben een prachtige collectie scans van historische kaarten, maar die zijn nog niet gekoppeld aan geografische coördinaten. Door de oude kaart op de moderne leggen, kunt u straks een stad makkelijk vergelijken met zijn jongere voorganger. De geografische impact van dammen of dijken kan bestudeerd worden. En u kunt zelfs de foutjes (of nauwkeurigheid) van de historische kaartenmakers bekijken.

Maar om dit te bereiken hebben we mensen nodig die ons helpen om oude kaarten aan de moderne te relateren. Het is heel eenvoudig: herken een plek op beide kaarten, en markeer ze. De software doet de rest!

De workshop om te leren georefereren is op woensdag 19 april van 16.30 tot 18.00 uur. Er is plaats voor 10 personen. Graag vooraf aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

kaart