Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Leerlingen Leonardo College maken tentoonstelling

De leerlingen van 2 VWO van het Leonardo College te Leiden hebben binnenkort hun 'Waterweek'. Ter voorbereiding doken ze in de gescheidenis van het water in Leiden. Met documenten uit de uitgebreide collectie van Erfgoed Leiden richtten zij op 11 april 2017 de vitrine in.

Op 12 april waren 36 leerlingen te gast bij Erfgoed Leiden. Ze kregen eerst een uitgebreide presentatie over het maken van een tentoonstelling. Daarna gingen zij zelf in groepjes van drie leerlingen één bron bestuderen. Alle bronnen hadden op de een of andere manier te maken met water in Leiden. Ze varieerden in datering van de zestiende tot de twintigste eeuw. De 11 bronnen die de leerlingen onderzochten waren te vatten binnen de thema's Infrastructuur, Drinkwater en Recreatie. Zij schreven per bron een korte tekst voor in de vitrine.

In de middag gingen ze in nieuwe groepjes aan de slag. Taken waren onder andere: het klaarmaken van de reproducties voor de tentoonstelling, het inrichten van de vitrine, het schrijven van de themateksten en de algemene tentoonstellingstekst, het schrijven van een persbericht, van enkele berichten voor op de sociale media en een nieuwsbericht voor op de website (dit bericht). Daarnaast was een aantal leerlingen belast met het maken van filmopnames van hun klasgenoten tijdens deze bezigheden.

De tentoonstelling Water in Leiden is tot half juni te zien in de vitrine op de Boisotkade.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Susan Suèr, projectleider educatie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

kaart