Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Workshop Scherven brengen geluk

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. In deze maand organiseert Erfgoed Leiden en Omstreken samen met de historische verenigingen in Warmond en Sassenheim de workshop ‘Scherven brengen geluk’.

Bij elke archeologische opgraving worden ze gevonden: scherven van potten, borden en bekers. Archeologen zijn er blij mee en kunnen er heel veel over vertellen. Maar hoe weet je nu of een scherf 100 jaar oud is en welke 2000 jaar? Wat is het verschil tussen een bloempot en een Romeinse beker? Hoe weet je of een scherf uit de middeleeuwen komt of niet?

Kom erachter tijdens deze workshop! Archeologen helpen je echte vondsten te dateren.

Op zaterdag 14 oktober om 14.00 uur bij de Stichting Oud Sassenheim in het Verenigingsgebouw 'De Coy', Kagerdreef 72 in Sassenheim.

En op zondag 15 oktober om 14.00 uur bij de Historische Vereniging Warmelda in de Oude School, Dorpsstraat 40 in Warmond.Aanmelden verplicht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De workshop is gratis en geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar onder begeleiding van een volwassenen. Max. 12 personen per workshop.

kaart