Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Zoeksysteem in digitale collecties verbeterd

Na een uitgebreide testfase zal per 5 februari een nieuw zoeksysteem te zien zijn op www.erfgoedleiden.nl Met de nieuwe 'viewers' zijn de digitale zoekresultaten overzichtelijker weer gegeven.

De schermopbouw in de archiefcollectie is veranderd en logischer opgezet, zo staan de zoekfilters boven de resultaten. En zijn scans van documenten op een volledig scherm door te bladeren en hoeft niet elke pagina los aangeklikt te worden.

 

In de beeldmateriaal collectie zijn meer criteria toegevoegd voor het selecteren van foto's. Het filteren wordt hierdoor makkelijker en hierdoor zal het zoekresultaat beter op uw vraag aansluiten. Daarnaast is het beeldmateriaal 'traploos' in te zoomen of te vergroten. Per foto kunt u een opmerking plaatsen of gegevens toevoegen. Als de auteursrechten dat toelaten kunt u de foto direct downloaden en eventueel op social media plaatsen.

Het aangepaste zoeksysteem wordt al gebruikt in de archieven van Tilburg, Brabant en Zutphen. Na enkele maatwerk aanpassingen werkt het systeem ook bij Erfgoed Leiden en Omstreken.

Instructies
Om u te helpen bij het 'nieuwe'zoeken in het erfgoedregister, in de archieven, het beeldmateriaal en in de bibliotheek zijn instructies geschreven.

Uw mening telt!
Daarom vragen wij uw mening over het nieuwe zoeksyteem.

 

 

 

 

 

kaart