Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Cobblestone Stories opnieuw te zien

Ontdek Leiden door de ogen van een buitenstaander, de Amerikaanse antropoloog Mark Neupert. Erfgoed Leiden presenteert  in samenwerking met Trianon de documentaire Cobblestone Stories op maandag 23 april om 19.00 uur. In 2017 werd de documentaire heel positief ontvangen door bezoekers en pers. Een jaar later is Mark Neupert weer in Leiden. Hij zal de film toelichten en vertellen over zijn plannen voor een nieuwe film over Leiden. Na afloop is er tijd om hem vragen te stellen en te ontmoeten.

Cobblestone  Stories
Mark Neupert, professor aan het Oregon Institute of Technology, heeft de documentaire in 2009/2010 gemaakt. De film wordt gebruikt op de universiteit als ‘casestudy’ om Amerikaanse studenten inzicht te geven over hoe modern leven functioneert in een oude stedelijke omgeving zoals Leiden. Neupert woonde een jaar in Leiden om de documentaire te maken; niet per se een professionele film maar een etnografische film die vastlegt hoe Leidenaren leven door hen te observeren en te registreren. Meer informatie over de doelstelling en samenstelling van het lesmateriaal vindt u op www.cobblestonestories.org

Bekijk de trailer Cobblestone stories

Still uit de film Cobblestone Stories

Reacties en pers in 2017

Zoals Burgemeester Lenferink het zo mooi verwoordde: 'ik wist natuurlijk al hoe mooi Leiden is, maar als een Amerikaanse antropoloog het ook nog eens wetenschappelijk aantoont, dan is het ook echt waar!’

De pers heeft uitgebreid aandacht besteed aan de film. Hieronder volgt een selectie
De Wereld Draait Door met Jochem Myer
Volkskrant -  Amerikaanse antropoloog maakt 'etnografische documentaire' over Leiden
Eva Jinek
NPO Radio 1 interview met Tracy Metz
TV EenVandaag
Mark Neupert draagt de film over aan Erfgoed Leiden tijdens de presentatie in het Museum Volkenkunde april 2017 (foto: Emile van Aelst)

Praktische informatie
Ticket €3,50 incl. consumptie (ook speciaalbier) en hier klikken voor tickets
Voertaal is Engels
Tijden: 19.00 uur tot 22.00 uur


Programma:
19.00 h Opening and Welcome
19.05 h Introduction by Mark Neupert
19.30 h Film (50 min)
20.20 h Q&A
20.50 h Meet en Greet Mark Neupert (lobby Trianon)
22.00 h End

Locatie: Trianon, Breestraat 31, 2311 CH LeidenTelefoon:  071-5123875


Voor de pers
Heeft u interesse in de film?  Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

kaart