Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Museumnacht 02.06.2018

Studenten van Quintus organiseren al voor de tiende keer de Museumnacht in Leiden. Op zaterdagavond 2 juni opent Erfgoed Leiden ook haar deuren weer voor de Museumnacht. Vanaf 20.00 uur ben je van harte welkom. Ooit het depot willen bezoeken tijdens de nacht? Dit is je kans om meer te horen over het nachtleven in de achttiende eeuw. Of over de Leidse geschiedenis volgens Barry Badpak. Of ontdek wie jouw Leidse Held is. Doe de test en leer meer over jezelf en je held. Maar er zijn nog veel meer activiteiten!

Programma bij Erfgoed Leiden
Storytelling: van bier, jenever en een hand
(doorlopend tussen  20.00-22.00 en 22.30-00.30 uur)
In de depots van het archief word je stap voor stap meegenomen in een verhaal over het uitgaansleven en (on)recht in de achttiende eeuw... Ben jij het eens met de beslissing van de schepenen?

Op de foto!
(20.00-01.00 OP=OP)
Laat je deze avond vereeuwigen met een heuse polaroidcamera! Ga als je Leidse held verkleed of ga als je eigen hero op de foto. De foto komt gelijk uit de camera gerold en mag je zo meenemen. Dat is nog eens een heldenactie!

De Leidse geschiedenis volgens Barry Badpak
(20.30-21.00, 22.00-22.30, 23.30-00.00 uur)
Barry Badpak, wie kent hem niet? Altijd goed gekleed en in badjas present. Deze Leidse heren hebben niet alleen een rollende r, maar ook alle kennis over de Leidse geschiedenis! Laat je bijscholen tijdens Museumnacht en misschien weet je daarna wel net zo veel als Barry Badpak!

Linnen tasjes bedrukken
van 20.00-01.00 uur OP=OP!
Altijd al een persoonlijke tas willen hebben? Tijdens Museumnacht kan je je eigen linnen tasje bedrukken met een afbeelding van een Leids monument! De keuze is reuze. Kies je favoriet en draag deze voortaan met je mee!

Schrijver Jeroen Windmeijer
21.15-21.45, 22.45-23.15 en 00.15-00.45
Schrijver Jeroen Windmeijer is de Leidse Dan Brown. In augustus verschijnt “Het Pilgrim Father Complot’ over de Pilgrims die vanuit Leiden naar Amerika  vertrokken. Op zaterdag 2 juni neemt hij je mee in zijn zoektocht en schrijfproces.

Jouw Leidse held #heldenmatch
(20.00-00.30)
Wie is jouw Leidse held? Doe de test! Ben je meer een denker of juist een doener? Sta je graag op het podium of is een museum meer jouw thuis? Door de keuzes die je maakt ontdek je wie jouw Leidse held is. Benieuwd met welke Leidse held jij naar huis gaat vannacht?  Doe de test.Ticket verkoop
Het toegangsbewijs voor Museumnacht Leiden is een polsbandje. Deze geldt als passe-partout voor de deelnemende musea, het vervoer en de Afterparty bij de Waag.

Passe-partouts zijn online verkrijgbaar. Deze E-tickets zijn op 2 juni 2018 vanaf 13.00 uur in te wisselen voor een polsbandje op de Beestenmarkt en de deelnemende musea.

Over de Museumnacht
De Museumnacht Leiden wordt georganiseerd vanuit de Stichting Museumnacht Leiden. De stichting bestaat elk jaar uit studenten van de A.L.S.V. Quintus. De Museumnacht Leiden werkt samen met de deelnemende musea. Naast de vaste collectie hebben de deelnemende musea ieder ook extra programmering tijdens de nacht. De programmering biedt onder andere workshops, lezingen, optredens van bands en dj’s, kleinkunst, alternatieve rondleidingen en films. Via de website, social media en een uitgebreid programmaboekje kunnen de bezoekers hun eigen planning te maken.

kaart