Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Meld hier uw vondst

Leiden is een oude stad en de bodem bevat vele schatten, scherven en voorwerpen uit het verleden. Het komt daarom regelmatig voor dat er onverwachts vondsten worden gedaan. Wanneer er geen sprake is van een officiële opgraving, spreken we over een toevalsvondst. (Klik hier voor meer informatie over uw rechten en plichten rondom toevalsvondsten en eigen archeologisch onderzoek)

Voor toevalsvondsten bestaat een meldingsplicht (Erfgoedwet). Het doel van de meldingsplicht is dat er zo veel mogelijk kennis over de bodem ontstaat.  Erfgoed Leiden en Omstreken specialiseert zich in de lokale kennis van het Leidse bodemarchief en wil deze vondsten graag ook zien. 

Heeft u een vondst gevonden in onze regio? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en een medewerker van Erfgoed Leiden neemt dan contact met u op om de vondst te bekijken, u informatie te geven over wat u heeft gevonden en zorgt er vervolgens voor dat de vondst wordt aangemeld bij de Rijksdienst voor het Cultureel erfgoed.

 

kaart