Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Expositie

Kunst om door heen te kijken

Jilleba, glashandel & glas in lood, bestaat 80 jaar. Het Leidse familiebedrijf levert door heel Nederland prachtige kunstwerken. De kleurige glas-in-lood ramen zijn te zien bij bedrijven, woonhuizen, cafés en kerken. Ook in Leiden. Denk maar eens aan de Hooglandse kerk, het voormalige gebouw van het Leidsch Dagblad of Café l’Esperance. Ter gelegenheid van 80 jaar Jilleba is er nu een mini-expositie bij Erfgoed Leiden.

In 2017 droeg de familie het complete archief over aan Erfgoed Leiden en Omstreken. Een uniek archief met zo’n duizend werktekeningen voor glasramen op ware grootte. De tekeningen worden nu gedigitaliseerd en het archief wordt geïnventariseerd.

 Glas-in-lood, gemaakt in 1984, te zien in Café l'Esperance

Expositie
Ter gelegenheid van het jubileum en de overdracht is er een mini-expositie met bijzondere archiefstukken en ontwerpen, zoals 4 ontwerpen gemaakt door kunstenaars op ware grootte. Een film met 3 generaties Jilleba, die op klein scherm is te zien, toont alle facetten van dit familiebedrijf. De mini expositie is te zien tot vrijdag 14 september.

De samenstellers van de mini-expositie samen met de heren Jilleba.

kaart