Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Studiezaal

Een bezoek aan onze studiezaal bevelen wij van harte aan als u archiefstukken, afbeeldingen of documenten heeft gevonden die nog niet gedigitaliseerd zijn. Dit materiaal kunt u tijdens het zoeken door onze collecties via deze website direct reserveren voor een tijdstip dat u het beste uitkomt. Let u hierbij wel op onze openingstijden. Deze kunt u vinden op onze contact pagina, net zoals onze adresgegevens.

Indien u voor het eerst onze studiezaal gaat bezoeken om originele documenten in te zien, dan vragen wij u of u zich kunt legitimeren. Tevens moet u zich registreren, aangezien wij graag de controle houden over wie de archiefstukken bekijkt. Dit registratieformulier kunt u alvast downloaden en thuis invullen. (you can download the English registration form here)

Huisregels Handvest en Reglement

Om alles in goede banen te leiden zijn wat huisregels van kracht. Deze praktische richtlijnen geven aan hoe wij u van dienst willen zijn. Roept dit vragen op of bent u het ergens niet mee eens dan kunt u dat bespreken met de studiezaalmedewerker of via het ideeën- klachtenformulier dat u bij de balie van het archiefgebouw kunt krijgen.

Praktische zaken

We hebben wat praktische zaken op een rijtje gezet.

Openingstijden vindt u via contact 

Niet toegestaan op de studiezaal:

  • Jassen en tassen (garderobe en gratis kluisjes zijn beschikbaar)
  • Eigen schrijfgerei ballpoint,vulpen etc.  (potloden zijn beschikbaar)
  • Eten en drinken

 Wel toegestaan op de studiezaal:

  • Uw eigen laptop, hiervoor is gratis WiFi aanwezig (vanaf 25 april via Publicroam)

Voor het maken van foto’s moet u eerst toestemming vragen.

U krijgt niet meer dan 10 stukken tegelijkertijd ter inzage.

Service en regels

Erfgoed Leiden en Omstreken wil u graag goed van dienst zijn en daarom hebben wij ons gebonden aan regels voor de dienstverlening. Daarnaast zijn er ook regels en voorwaarden waarvan wij verwachten dat u hieraan voldoet wanneer u te maken krijgt met originele documenten en wanneer u onze studiezaal bezoekt. Hieronder vindt u de verschillende documenten op het gebied van service en regels:

kaart