Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Beleid

Erfgoed Leiden en Omstreken is hét cultuurhistorisch centrum voor gemeente Leiden en de regio, waar je advies kunt krijgen, kunt werken met en aan collecties, kunt leren en spelen, kunt bewonderen en verwonderen. Hier werken archivisten,collectiebeheerders, bouw- en architectuurhistorici, erfgoedadviseurs, archeologen,monumentenzorgers en molenaars als erfgoedprofessionals samen aan regionale historie van Leiden en Omstreken.

Erfgoed Leiden is toonaangevend, omdat we onomwonden kiezen voor een integrale benadering van de geschiedenis. Dat doen we vanuit de overtuiging dat maatschappelijke belangstelling voor geschiedenis zich niets aantrekt van kunstmatige grenzen tussen historische specialismen. Door samenwerking wordt onze kennis van het verleden completer, historische onderzoek effectiever en het delen van kennis gemakkelijker. En relaties, klanten en bezoekers hebben zo één adres voor informatie of advies over lokale en regionale geschiedenis en erfgoed.

In ons beleidsplan voor de komende vier jaar, 2017-2020, zal het accent vooral liggen op verdere bestendiging (basis op orde), digitale innovatie en aandacht voor nieuwe doelgroepen en de regio.

kaart