Erfgoed Leiden en omstreken

Info

27 maart: opening ancestor booth en rondleidingen uitgesteld

*De opening van de ancestor booth en geplande rondleidngen in ons archief zijn uitgesteld tot een latere datum. Leiden400 heeft besloten om de publieksopening van 27 maart te verplaatsen in verband met het COVID-19 virus. Zodra een geschikte datum verderop in het jaar gevonden is, laten wij u dat weten.*

De Pilgrims woonden 12 jaar in Leiden van 1609 tot 1620. Ze vluchtten naar Leiden, een tolerante stad, waar ze werk en religieuze vrijheid vonden. Hun Leidse geschiedenis is vastgelegd in eeuwenoude documenten: in huwelijksaktes , koopaktes van huizen,  maar ook in begraafregisters, testamenten en zelfs in rechtszaken.

Tijdens de rondleidingen ziet u de originele documenten. Ook laten we zien van welke Leidse Pilgrims Barack Obama, Bush senior en junior afstammen.

Dit zijn de tijden van de rondleidingen:  13.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur.
De rondleiding is gratis, maar vooraf aanmelden is gewenst. Dit kan u doen per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de Ancestor Booth kan iedereen documenten in een online database opzoeken en bekijken: de zgn. Pilgrim Archives. Daarnaast zijn films te zien over het leven van de Pilgrims in Leiden. Ook staat er een kast vol boeken met verhalen over de Pilgrims en hun afstammelingen, hun verblijf in Leiden, hun reis met de Mayflower en de kolonie in Plymouth. Ook voor kinderen liggen leuke boeken in die kast!

Voor alle openinngsactiviteiten in de stad klik hier

kaart