Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Hoe groen is uw woning?

In januari 2015 is naar elke woningeigenaar een voorlopig energielabel verstuurd. Heeft u hem al ontvangen? Het is verplicht een dergelijk energielabel te hebben bij de verkoop of verhuur van een woning.
Voor monumenten geldt deze verplichting niet.

Het voorlopig energielabel is gebaseerd op het bouwjaar van de woning. Het is niet ondenkbaar dat in de loop der jaren aanpassingen aan de woning hebben plaats gevonden. Misschien heeft u inmiddels dubbel glas of uw ketel vervangen door een hoog rendement ketel. U kunt in dit geval zelf bewijsmateriaal aanleveren en het energielabel aanvullen. Een erkend deskundige beoordeelt het bewijsmateriaal en kan een definitief energielabel voor u aanvragen. U kunt hierover meer informatie vinden op www.energielabelvoorwoningen.nl.

Hoe kan ik mijn energielabel verbeteren?

Woont u in een historische woning of in een monument? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Erfgoed Leiden en Omstreken adviseert u graag over passende mogelijkheden. U kunt meer informatie vinden over mogelijkheden in de brochure ‘Energiebesparing in een historische woning’ en voor (onder andere) monumenteneigenaren bieden wij een gratis maatwerkadvies aan.

Energiebesparende maatregelen leveren geld op, maar vragen eerst om een investering. De gemeente Leiden biedt een subsidie en duurzaamheidslening aan om u daarin tegemoet te komen. Pak dus snel uw kans en ga aan de slag!

kaart