Erfgoed Leiden en omstreken

Info

‘Creatief met Erfgoed Leiden’

Onder leiding van bekende Leidse kunstenaar Casper Faassen hebben leerlingen van het Da Vinci College zich laten inspireren door de digitale collectie van Erfgoed Leiden en Omstreken. Het resultaat is nu te bewonderen in Galerie Café Leidse Lente, ontmoetingsplek voor creatief Leiden, van 12 t/m 24 april.

De expositie is onder grote belangstelling geopend door Annick Dezitter, directeur van het Da Vinci College, in een bont gezelschap van pers, de Leidse kunstwereld, 5 VWO-ers en hun familie en initiatiefnemer en organisator Erfgoed Leiden en Omstreken. Tijdens de openingsavond heeft Faassen elk kunstwerk individueel geëvalueerd. Een bijzondere eer voor de leerlingen.

 
Digitale collecties Erfgoed Leiden en Omstreken opengesteld
In januari van dit jaar heeft Erfgoed Leiden haar digitale collecties opengesteld. Hiermee zijn honderdduizenden digitale afbeeldingen van haar collecties gratis opengesteld. Dat wil zeggen, die afbeeldingen waar geen auteursrecht op zit of auteursrechthebbenden geen bezwaar hebben tegen openstelling. Om dit moment te markeren is een bijzondere samenwerking aangegaan tussen Casper Faassen, het Da Vinci College en Erfgoed Leiden en Omstreken waarin de digitale collectie tot de verbeelding spreekt.


Expositie te zien in Galerie Café Leidse Lente, Haagweg 4 Leiden, van 12 t/m 24 april
Docente Carolien Kasper van het Da Vinci college is trots op de kunstwerken die de leerlingen hebben gemaakt. Bent u ook nieuwsgierig geworden? De expositie ‘Creatief met Erfgoed Leiden’ is te bezoeken vanaf 12 april t/m 24 april in Galerie Café de Leidse Lente (gesloten op maandag, overige dagen open van 10.00 tot 23.00 of 1.00 uur).

 

Klik hier voor een impressie van Masterclass tot Expositie en hier voor een impressie (Unity.tv) van de opening van de expositie.

kaart