Erfgoed Leiden en omstreken

Info

De scholen zijn weer begonnen!

Deze week is het nieuwe schooljaar begonnen. Bij Erfgoed Leiden kwamen de eerste week meteen twee schoolklassen op bezoek. Een 2 havo/vwo-klas volgde ons kersverse project CSI Leiden, klas 4 van de Vrije School Mareland bezocht Molenmuseum De Valk.

Al het lesmateriaal is in de zomervakantie opgefrist en bijgewerkt. Het nieuwe lesproject voor groep 8, 'Leiden bezet', is op basis van de evaluaties met de pilotklassen aangepast en verder vormgegeven. De inschrijvingen stromen ook al weer binnen, vooral voor ons prijswinnende lesproject 'Naar de stad?' en voor 'Zo gaat de molen' bij Molenmuseum de Valk.

Inmiddels is het aanbod voor het onderwijs zo compleet dat er voor elk wat wils is. Het primair onderwijs kan vanaf groep 3 bij ons terecht en voor het voortgezet onderwijs hebben we aanbod tot en met de vierde klas. Het laatst ontwikkelde project is CSI Leiden, waarvoor 25 augustus het Visser 't Hooft Lyceum uit Rijnsburg op bezoek kwam met 2 havo/vwo.

De leerlingen onderzochten een achttiende-eeuwse misdaad en maakten daar een kort filmverslag van.

Kijk hier een van de filmpjes.

Vijfde- en zesdeklassers havo en vwo kunnen bij Erfgoed Leiden inspiratie opdoen voor een profielwerkstuk of zelfs een gericht opdracht krijgen.

Docenten én scholieren die toch nog een ander idee hebben kunnen natuurlijk altijd contact opnemen met het educatieteam: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

kaart