Erfgoed Leiden en omstreken

Info

Open Monumentendagen 10-11 september

 Op zaterdag 10 en op zondag 11 september openen 39 panden hun deuren in Leiden. Bezoekers zijn van harte welkom om een blik te werpen achter de schermen. Naast een aantal bekende monumenten zitten de Open Monumentendagen ook dit jaar weer vol verrassingen.

Aanraders
Ontdek bijvoorbeeld de geheimen van muurtoren Oostenrijk en bezoek de geloofshuizen met hun prachtige symboliek. Of kies voor panden die dit jaar voor het eerst  open zijn:  het  voormalige woonhuis van Thorbecke aan de Garenmarkt en het Huis ‘de Visscher’ aan de Nieuwe Rijn.

Thema
Het thema tijdens deze Open Monumentendagen is iconen en symbolen. In monumenten zie je ze overal: van binnen en van buiten, in ornamenten, in reliëfs, in schilderingen. Rondleiders geven uitleg over de symbolen en iconen. Dus al heeft u het gebouw al eens gezien, het gebouw zal u toch nog kunnen verrassen.

Programma
Het programma boekje is verkrijgbaar bij Erfgoed Leiden en Omstreken aan de Boisotkade 2a in Leiden. Het boekje staat vol informatie over de gebouwen met hun iconen en symbolen.

In het programma boekje en op de website van Open Monumentendag Leiden staan de openingstijden van de verschillende gebouwen.

kaart